Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de asistenta rutiera

Ati fost vreodata intr-o excursie, convins ca masina este in stare buna de functionare, dar apoi ati ramas brusc blocat? Daca da, si ati avut o polita de asistenta rutiera, nu veti avea nicio problema in rezolvarea daunelor. Dar ce se intampla atunci cand nu aveti asigurare de asistenta rutiera si masina este blocata departe de casa, poate in mijlocul noptii? In aceste cazuri, trebuie sa apelati pe propria cheltuiala la asistenta rutiera, sa va lasati masina sa fie dusa la cel mai apropiat garaj si sa contactati pe cineva care sa va ia, sau un taxi si, in cele din urma, sa platiti hotelul! Pe scurt, nu este o solutie optima! In mod similar, in cazul unui accident, indiferent daca este vina ta sau nu, tot va trebui sa platesti pentru o masina de tractare auto si sa gasiti o modalitate de a ajunge acasa. Recomandarea utilizatorilor merge catre platforma auto Oradea, iar daca esti in zona si ai probleme cu masina, acum stii si la cine sa apelezi.

Ce inseamna asistenta rutiera

Asistenta rutiera este un set de servicii oferite de o companie de asigurari unui sofer in cazul in care acesta intampina dificultati in timpul calatoriei, in oras sau in tara. Contrar a ceea ce ati putea crede, asistenta rutiera nu include doar un camion de tractare, ci si o serie de garantii suplimentare, cum ar fi: sprijin in caz de accident, asistenta imediata, cazare peste noapte (daca este necesar), o masina de inchiriat si multe altele. Asistenta rutiera poate fi solicitata ca serviciu atat in momentul incheierii unei asigurari auto, cat si de la alte companii, cum ar fi RCA. Dar haideti sa vedem cum functioneaza si ce acoperire ofera asigurarea de asistenta rutiera.

Ce este asigurarea de asistenta rutiera?

Polita de asistenta rutiera este o acoperire suplimentara, adica nu este inclusa in polita TPL normala (care este in schimb obligatorie), ceea ce inseamna ca poate fi solicitata prin plata unei suprataxe la costul asigurarii de baza. De fapt, nu toate politele sunt la fel sau includ aceleasi servicii. In general, unul dintre serviciile principale este cu siguranta serviciul gratuit de asistenta pentru avarii 24 de ore, dar nu se limiteaza la acesta.

Cum functioneaza asistenta rutiera

Asistenta rutiera este o polita care ofera protectie soferului 24 de ore pe zi, pe tot parcursul anului. Ofera asistenta in toata Romania si, in unele cazuri, in tari europene. Dupa cum ati citit, acesta poate fi personalizat si completat cu alte garantii, care implica, desigur, costuri suplimentare, dar care va ofera o asistenta si o protectie sporita. Asistenta rutiera este destul de simpla: dupa incheierea acestei polite de asigurare, puteti suna la numarul gratuit al centrului de asistenta rutiera pus la dispozitie de compania de asigurari.

Ce include asistenta rutiera

In functie de compania de asigurari la care incheiati asigurarea, serviciul de asistenta rutiera poate include diverse elemente si garantii. La fel ca in cazul oricarei asigurari, cu cat alegeti mai multe articole, cu atat costul este mai mare. Deci, care sunt cele mai frecvente garantii de asistenta rutiera?

Asistenta in caz de defectiune si service atelier

Unul dintre serviciile adesea incluse intr-o polita de acest tip este asistenta pe autostrada sau pe marginea drumului si serviciul de atelier mobil.

Related Posts