Renunțarea la cursa de șobolani poate fi o alegere validă de viață

„Necazul cu cursa de șobolani este că, chiar dacă câștigi, tot ești un șobolan”, a spus Lily Tomlin, actriță și comediantă americană. Aceasta este o analiză acută și profundă a stilului de viață orientat spre urmărire frenetică pe care majoritatea oamenilor par sortiți să-l trăiască din nou și din nou, toată viața! O cursă oarbă după așa-numitele lucruri mai fine din viață; pentru bani și putere și poziție socială și definiții acceptate ale succesului; o alergare în loc pur și simplu pentru a ține pasul cu următoarea persoană; toți acești factori s-au combinat pentru a face din Omul modern o creatură condusă, alergând, alergând până în ziua în care mor.

Dar acesta este singurul mod posibil de a trăi și de a fi? Nu există nicio altă modalitate de a avea o viață plină și împlinită? Sunt stresul și neliniștea zilnică a cursei de șobolani; problemele de sănătate fizică, emoțională și mintală asociate; relele inevitabile ale unei vieți moderne? Nu neapărat, așa cum descoperă mulți oameni din întreaga lume. Renunțarea la cursa șobolanului devine o posibilitate distinctă în era informației, tehnologiei și externalizării, iar posibilitățile s-au îmbunătățit de multe ori în ultimul an, deoarece lumea și companiile au realizat alternativele la 9-5.

Există numeroase povești despre oameni care preiau controlul asupra propriilor vieți și își schimbă direcția în mijlocul fluxului. De la profesioniști în vânzări care renunță la locurile de muncă profitabile cu companii multinaționale pentru a preda MBA, până la ingineri care se transformă în restauratori; tinerii aleg să se îndepărteze de stresul mare, viteza mare și alergarea nebună pe scară, pentru a face ceva ce le place. E urias! Este un risc! Dar cei mai mulți dintre ei sunt de acord, merită fiecare minut! Ei pot câștiga mai puțini bani, cel puțin pentru o perioadă, dar ceea ce câștigă în schimb compensează mai mult decât pierderea financiară.

În primul rând, există o scădere uriașă a nivelurilor de stres și anxietate. Acest lucru aduce cu sine beneficii masive pentru sănătate și stil de viață. Apariția diabetului și a hipertensiunii arteriale sunt vertiginoase în majoritatea profesiilor în zilele noastre. Oamenii din ce în ce mai tineri sunt afectați și cei mai mulți dintre ei nu au antecedente familiale de nicio boală. Experții sunt de acord că acest lucru este cauzat de nivelurile ridicate de stres sub care acești oameni funcționează zilnic. Infarcturile au loc din ce în ce mai tineri, iar fertilitatea și libidoul sunt mult în scădere în majoritatea centrelor urbane. Scapă de stres și voila! Problemele se reduc semnificativ, uneori chiar dispar total!

Mai puțin timp petrecut alergând după bani sau următorul gadget sau cel mai nou televizor înseamnă mai mult timp pentru a face lucruri pe care le plac și pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii. Activitățile creative, hobby-urile și interacțiunea socială reduc și mai mult stresul, ca să nu mai vorbim că fac din viață o bucurie și oferă o cantitate imensă de sens și împlinire. Iar lucrul cu adevărat distractiv este că nici măcar nu trebuie să renunți la bani! Consultanții fac bani frumoși în zilele noastre, la fel ca liber profesioniștii și proprietarii de afaceri. Poate că n-ar fi atât de mult cât pachetul tău salarial de executiv, cel puțin pentru o vreme, până când vei construi lucruri până la acel nivel, dar avantajele sunt și ele multe. Și cu tehnologia modernă, așa cum am văzut deja anul trecut, este foarte posibil.

Așa că aruncați o privire serioasă asupra vieții voastre și luați în considerare renunțarea la cursa șobolanilor. Chiar și să te gândești la asta ajută. A simți că ai o ieșire, oricând vrei, face ca aici și acum să fie mai puțin o sentință de închisoare și mai mult ca o alegere.

 

Related Posts