Cum să îți transformi bucătăria într-un loc mai sigur pentru copilul tău?

Pe măsură ce bebelușul crește, se dezvoltă și devine din ce în ce mai mobil, întreaga locuință ar trebui să fie cât mai sigură pentru el, în special bucătăria. Poate că nu v-ați gândit la bucătărie ca fiind un pericol la adresa celui mic, dar când îi veți observa pofta de explorare și curiozitatea, atunci orice zonă din bucătărie va părea periculoasă. De la dulapuri, electrocasnice și până la detergenți, unele zone sunt mai riscante decât celelalte, așa că cel mai recomandat este să vă analizați bucătăria pas cu pas și să încercați să vă dați seama dacă un anumit dulap sau echipament electrocasnic reprezintă un pericol pentru copil.

Iată câteva modalități prin care vă puteți transforma bucătăria într-un loc mai sigur pentru copil:

Blocați dulapurile la care ar putea ajunge copilul

Blocați acele dulapuri în care ați depozitat oale și tigăi grele, boluri, vase de sticlă și articole de curățenie. Pentru a vă proteja bebelușul, este necesar să blocați toate aceste dulapuri, precum și sertarele joase în care ar putea ajunge cu mare ușurință. Cei mici pot fi foarte perseverenți atunci când își propun să exploreze un lucru nou, așa că s-ar putea să aveți nevoie de metode foarte sigure de blocare a dulapurilor și sertarelor. De asemenea, scoateți din priză acele electrocasnice pe care nu le folosiți și puneți capace la priză.

Investiți în electrocasnice moderne

Cele mai multe cuptoare și plite/plite încorporabile sunt prevăzute cu butoane de siguranță, care opresc gazul dacă nu aprindeți focul. În bucătărie, aragazul și cuptorul reprezintă principalele amenințări pentru copii. Este suficient ca micuțul să apese și să răsucească un buton fără ca să știți pentru ca o tragedie să aibă loc. Prin urmare, echipați bucătăria cu echipamente de uz casnic moderne, care sunt prevăzute cu funcții care sporesc siguranța copilului. Ceea ce mai puteți face este să puneți apărătoare din plastic deasupra butoanelor plitei și cuptorului.

Folosiți capacul atunci când gătiți

Copiilor le place să stea în bucătărie atunci când părinții lor pregătesc masa. Atunci când folosiți plita și cel mic vă dă târcoale, folosiți un capac pentru a preveni ca stropii din oală sau tigaie să ajungă la copil. Dacă cel mic se află în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ar putea fi stropit cu grăsime. Pe lângă durere, cicatricile vor avea nevoie de mai mult timp de vindecare. Prin urmare, folosiți întotdeauna capace atunci când gătiți mâncăruri pe plită și nu lăsați copilul să se atingă de oale sau tigăi.

Blocați cuptorul

Cu mânerul său care arată ca o bară numai bună pentru exercițiile sale de gimnastică, cuptorul se poate dovedi a fi un pericol pentru bebeluși și copiii de vârstă mică. Ca atare, pentru a vă împiedica copilul să se joace cu ușa cuptorului, folosiți un mecanism rezistent de blocare a cuptorului.

Acoperiți cu capace toate prizele

Majoritatea bucătăriilor sunt prevăzute cu mai multe prize instalate în diverse zone și la diferite înălțimi. Oricare dintre ele poate reprezenta un risc de electrocutare pentru copii. Prin urmare, dacă există o priză la îndemână copilului pe care nu o utilizați în mod frecvent, cu atât mai mult ar trebui să o acoperiți cu un capac special pentru prize. Niciodată nu puteți fi prea prudenți mai ales când vine vorba de prizele din bucătărie și de curiozitatea celor mici.

Mutați articolele de curățenie

Majoritatea persoanelor depozitează sub chiuvetă articolele de curățenie. Deoarece mecanismele de blocare nu sunt niciodată 100% sigure, cel mai recomandat este să mutați detergenții într-o zonă pe care nu o poate accesa copilul. Chiar dacă folosiți produse de curățenie ecologice, tot este necesar să mutați detergenții într-un loc cât se poate de inaccesibil pentru cel mic.

În cele din urmă, dacă mobilierul din bucătărie, insula sau masa prezintă colțuri ascuțite care l-ar putea răni pe copil, acoperiți acele colțuri cu o bordură din spumă care va împiedica rănirea sau accidentele mai grave.

Related Posts