De ce sa vizitezi capitala intr-un city break?

Bucurestiul nu figureaza in listele de vizitat obligatorii, asa cum fac cele mai populare vacante in orase, precum Paris sau Roma. Deci de ce sa-l alegi pentru urmatoarea vacanta de weekend si ce asteptari sa ai atunci cand vii aici in vacanta?

Bucurestiul este inca nedescoperit

Turistii abia incep sa descopere Bucurestiul, asa ca sunt sanse mari sa ai obiectivele disponibile doar pentru tine. Asta nu inseamna ca nu este pregatit pentru turisti – permite deplasarea usoara, majoritatea oamenilor vorbesc engelza si orasul este unul foarte sigur. In plus, poti gasi cazare in regim hotelier Sector 4 de la www.mrg.apartments sau pentru orice alta zona aflata aproape de obiectivele turistice astfel incat sa platesti putin si sa stai in cele mai bune conditii.

Bucurestiul este surprinzator de frumos si se imbunatateste pe zi ce trece

Dupa ce a primit in secolul al XIX-lea nimele de „Parisul Orientului”, secolul al XX-lea nu a fost prietenos cu Bucurestiul. A fost bombardat atat de aliati, cat si de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o mare parte din centrul istoric a fost demolat de Ceausescu, iar un cutremur in 1977 a provocat si mai multe daune la multe dintre cladirile vechi care au ramas.

Exista inca o multime de cladiri in paragina (dintre care unele sunt in curs de renovare, in special in centrul istoric), si mult beton, dar sunt detalii minunate peste tot, cladirile vechi grandioase precum Ateneul au fost restaurate si arata uimitor, si chiar si arhitectura anilor 1970 si 1980 a epocii lui Ceausescu are detalii postmoderne interesante.

Exista o multime de obiective turistice la care poti ajunge pe jos

Bucurestiul are o multime de obiective turistice la care poti ajunge pe jos si tot ce trebuie sa faci este sa alegi un loc de cazare aproape de ele. Poti face  Google Maps personalizate inainte de o calatorie. Aceasta harta a obiectivelor turistice cheie din centrul orasului Bucuresti le face sa para raspandite, dar in realitate este un oras usor de strabatut pe jos, astfel incat sa nu pierzi foarte mult timp in trafic.

Centrul istoric este fabulos

Bucurestiul  aminteste foarte mult de Porto, pentru ca in centrul vechi poti vedea o cladire frumos restaurata, iar apoi cladirea de alaturi va fi complet parasita.

Pana acum cativa ani, centrul istoric era efectiv o zona evitata, cu putin interes pentru majoritatea vizitatorilor. In aceste zile, fiecare strada din cartier este plina de viata, cu cafenele, restaurante, anticariate si librarii facute special pentru relaxare.

Bucurestiul are cea mai grea cladire din lume

Da. Piesa centrala a masterplanului lui Ceausescu pentru Bucuresti, Palatul Parlamentului este cea mai grea cladire din lume, cantarind 4.098.500.000 de kilograme. Este, de asemenea, a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon.

 

Related Posts