O tehnica veche care functioneaza si in ziua de azi!

Dezvoltata si practicata initial in China, acupunctura se bazeaza pe tratarea afectiunilor prin introducerea de ace metalice in anumite puncte ale corpului uman. Acupunctura este o tehnica straveche bazata pe introducerea unor ace foarte fine in pielea pacientului, in anumite puncte ale corpului acestuia. Dupa cum explica TCM, sanatatea buna este rezultatul atingerii unui echilibru armonios de extreme complementare, yin si yang. Aceasta dualitate, conform taoismului, este atribuita tuturor lucrurilor ce exista in univers. Conform acestei filozofii, yin este principiul feminin si yang este principiul masculin.

Plasarea acestor ace in aceste puncte strategice reuseste sa stimuleze terminatiile nervoase care exista in organism si declanseaza diferite efecte de vindecare. Prin acupunctura, multi pacienti sunt tratati pentru ameliorarea diferitelor boli fizice si emotionale, inclusiv migrene, astm, artrita si depresie. Acest tratament este adesea folosit pentru a intari sistemul imunitar al oamenilor.

Aceasta tehnica se bazeaza pe faptul ca bolile apar ca urmare a unui dezechilibru intre forte. Astfel, prin introducerea acelor in punctele cheie si cu o anumita forta, se poate aduce fluxul de energie la echilibrul ideal.

Spre deosebire de alte metode traditionale, acupunctura a adus usurare oamenilor din intreaga lume prin capacitatea sa de a inversa afectiunile si de a imbunatati considerabil sanatatea generala. Aceasta tehnica terapeutica se bazeaza pe conceptul „Jingluo”, un sistem invizibil de puncte analoge care sunt distribuite in tot corpul uman si care comunica printr-o retea de meridiane imaginare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, astazi acupunctura poate fi folosita pentru a trata mai mult de 300 de boli. In 1979, OMS i-a recunoscut eficacitatea si a sugerat ca cel putin 43 dintre aceste boli ar putea fi tratate cu mare succes.

Beneficiile oferite de aceasta metoda sunt multiple, acupunctura are o mare capacitate de a ridica energia vitala, de a intari sistemul imunitar, de a promova circulatia sangelui, de a echilibra energia si de a imbunatati sanatatea generala intr-un procent ridicat.

Eficacitatea sa se datoreaza eliberarii de substante neurotransmitatoare care isi au originea la nivelul sistemului nervos central, precum endorfinele, serotonina si alti hormoni responsabili de generarea unui efect analgezic si antiinflamator in organism. Accesand serviciile oferite de acest cabinet acupunctura Bucuresti, doritorii pot beneficia de medicina tradtionala chinezeasca chiar la ei in tara!

Institutul National de Sanatate dezvaluie ca acupunctura este o optiune rezonabila pentru cei care sufera de dureri cronice, cum ar fi dureri de spate, gat sau genunchi. Chiar si unele studii recente sustinute analizeaza posibilitatea reducerii frecventei bufeurilor asociate menopauzei cu acupunctura.

Cum functioneaza acupunctura?

Acupunctura este efectuata mai intai manual si de catre un medic instruit. In sine, pacientul este supus unei evaluari pentru a identifica care sunt simptomele care il afecteaza, odata identificate, incepe tratamentul. La inceput, acele sunt introduse cu grija in anumite puncte ale corpului pacientului, dar foarte superficial in interiorul pielii.

Ce se experimenteaza cu acupunctura?

In general, acele provoaca o senzatie de furnicaturi si aceasta se datoreaza stimularii unei terminatii nervoase sau a nervului insusi, care transmite un stimul sistemului nervos. Intre 10 si 20 de ace mici, de unica folosinta, sterile sunt utilizate simultan, fiind plasate in „meridiane” specifice ale corpului.

Acele raman pentru o perioada scurta de timp, in jur de 30 pana la 40 de minute. Acele sunt apoi indepartate si pacientul isi poate continua ziua normala.

Ce fel de pacienti pot fi supusi acupuncturii?

Acupunctura poate fi folosita la orice tip de persoana, totusi exista anumite contraindicatii precum pentru femeile insarcinate. Asta nu inseamna ca acestea nu pot fi supuse acupuncturii, ci trebuie avuta o anumita grija.

La fel si bolnavii de cancer si persoanele care sufera de vreo patologie moderna precum piciorul diabetic, de fapt oricine cu rani expuse, deoarece pot fi aproape de vreunul dintre punctele analoge, nu este indicat sa se puna ace in zona respectiva. Mai mult decat contraindicatii sunt masuri de precautie.

In comparatie cu alte tehnici, ce beneficii deosebite aduce acupunctura?

Despre asta se vorbeste foarte mult in ziua de azi. Principalul beneficiu al acestei tehnici este ca nu are efecte secundare spre deosebire de diferite medicamente.

Efectul acupuncturii va fi intotdeauna pozitiv, nu a avut niciodata un efect negativ asupra pacientului, fie ca este vorba de suparari de stomac, dureri de cap, slabiciune a corpului sau ameteli, acupunctura este lipsita de acest tip de efecte secundare pe care farmacologia.

Cat timp dureaza un pacient sa vada rezultatele?

Rezultatele ar trebui sa fie imediate, in prima sedinta se asteapta ca pacientii sa reduca durerea cu 50%. Daca patologia este cronica sau acuta, pacientului i se ofera un plan de tratament, cand patologiile cronice dureaza multi ani, tratamentul va dura desigur putin mai mult.

Astfel, in ciuda faptului ca nu este sustinuta de cunostintele stiintifice, acupunctura s-a dovedit a fi foarte benefica ca tehnica pentru ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor. In fiecare zi, mii de pacienti merg la centre specializate de acupunctura pentru a-si reduce durerile de cap cronice, in special durerile de cap de tip tensional.

In acest sens, acupunctura este utilizata pe scara larga ca tratament complementar pentru recuperarea dupa sedintele de chimioterapie, deoarece ajuta pacientul sa se recupereze rapid. Prin aplicarea acestei tehnici, durerea si efectele secundare ale sedintelor de chimioterapie scad considerabil. Cu toate acestea, este necesar sa intelegem ca acupunctura este o tehnica care se concentreaza pe corectarea nu numai a simptomelor, ci si a cauzei insasi a problemei de sanatate. In acest fel, efectele sale includ intarirea sistemelor imunitar, nervos, sanguin, hormonal si emotional al pacientului, pentru a atinge echilibrul adecvat.

De asemenea, acupunctura s-a dovedit a fi foarte benefica pentru somnul pacientului, ajutand in tratamentul insomniei. Aceasta tehnica este de obicei recomandata ca o completare a unei terapii speciale pe baza de plante pentru relaxarea corpului. In plus, acest tratament de medicina alternativa nu are efecte secundare care ar putea fi daunatoare pacientului.

Related Posts