Apa termala – ce este si ce avantaje ofera?

Apele termale au fost folosite dintotdeauna in scopuri terapeutice si un numar tot mai mare de studii stiintifice atesta eficienta lor. Intr-o perioada in care atat de multi s-au orientat catre “wellness”, ar putea parea anacronic sa alegi sa ramai fidel celei mai pure declinari a termalismului, un aliat pretios al sanatatii datorita efectelor benefice pe care apele folosite le exercita asupra organelor si aparatelor corpului. De aceea, sunt foarte multe persoane care merg in statiuni cu ape sulfuroase – mai multe detalii aici.

La fel ca si medicamentele, fiecare apa termala utilizata in scopuri curative se caracterizeaza prin indicatii specifice care depind de elementele pe care le contin, elemente care diferentiaza si metodele de utilizare.

Pentru ca o apa minerala sulfuroasa sa fie considerata buna, ea trebuie sa contina cel putin un miligram/litru de hidrogen sulfurat, iar cantitatea de acest gaz este cea care determina gradul sulfurimetric (G.S.). Iar in functie de gradul sulfhidrometric, apele sulfuroase pot fi impartite in slabe (G.S. intre 1 si 10), medii (G.S. intre 10 si 100) si puternice (G.S.>100).

Unele statiuni baneare au o apa sulfuroasa puternic mineralizata, caracterizata de un continut ridicat de sulf sub diferite forme (dintre care cea mai importanta este hidrogenul sulfurat gazos) si de alte minerale pretioase. Aceasta compozitie, care face din ea una dintre putinele ape sulfuroase puternice din Italia, o face sa fie “apa preferata” in tratarea numeroaselor si larg raspanditelor patologii cronice care afecteaza caile respiratorii (inalte, medii si joase), urechile, articulatiile si pielea.

  • Activitati terapeutice
  • Actiune mucolitice;
  • Actiune anticatarrala;
  • Actiune antiinflamatoare;
  • Actiune imunostimulatoare;
  • Actiune de reactivare a microcirculatiei;
  • Actiune antioxidanta

Intr-o realitate din ce in ce mai frenetica si mai poluata, a va face timp pentru un ciclu de cure cu apa termala va permite sa va imbunatatiti echilibrul psiho-fizic, sa va intariti organismul si sa vindecati in mod eficient si natural cele mai frecvente afectiuni ale cailor respiratorii superioare, medii si inferioare (sinuzite, laringite, otite, faringite, bronsite cronice, raceli frecvente) si ale sistemului osteo-articular (artroze, reumatisme extraarticulare).

Rata mare de revenire a clientilor confirma cat de raspandita este orientarea catre un stil de viata mai sanatos si mai natural, care are ca scop reducerea consumului de medicamente pe parcursul anului, intarirea organismului si prevenirea si vindecarea afectiunilor mici/majore.

apa sulfuroasa, cunoscuta si sub numele de apa termala, este folosita ca terapie naturala pentru a mentine organismul sanatos si a vindeca diverse afectiuni

Datorita conformatiei sale geologice, are o traditie straveche legata de apele sulfuroase. Denumite si ape termale, apele sulfuroase sunt cunoscute de secole pentru efectele lor benefice in vindecarea si mentinerea sanatatii organismului nostru. Terapiile cu apa sulfuroasa sunt efectuate in numeroase unitati termale, fie prin tratamente interne, cum ar fi cure hidropinice, irigatii si aerosoli, fie prin tratamente externe, cum ar fi baile termale sau baile cu namol.

Ape sulfuroase

Apele sulfuroase sunt folosite in statiunile balneare in scop curativ pentru persoanele care sufera de patologii. Compozitia lor le confera proprietati benefice care merita descoperite.

Beneficiile si virtutile apelor sulfuroase

Beneficiile apelor sulfuroase nu sunt noi, ele fiind folosite inca din antichitate pentru tratarea afectiunilor de mai multe feluri.

Related Posts