Shot-urile: iata cum profiti la maximum la micile portii de bauturi alcoolice!

Intr-un articol intitulat „Cum se bea in comunism”, Bogdan Cretu trece in revista diferitele „preocupari” alcoolice ale scriitorilor si ce reprezentau acestea. Mai exact, autorul vorbeste despre ce bauturi alcoolice consumau scriitorii romani de-a lungul timpului si ce spun alegerile acestea atat despre personalitatea lor, cat si despre timpul in care traiesc.

De exemplu, poeti oniristi, precum Leonid Dimov, sunt „bautori evazionisti”. Majoritatea autorilor beau bauturi alcoolice tari, precum vodka. Totusi, un scriitor sofisticat precum Marin Preda consuma whisky si cognac. Observatiile continua cu aprecieri asupra scriitorilor care se afirma dupa anul 1989 si se incheie cu o scurta consideratie asupra shot-ului.

Despre acesta din urma, autorul articolului considera ca este „o forma de a face saltul in excitatie”, reprezentand ocazia ideala de a aduce oamenii impreuna si de a porni dezbateri interesante despre diferite subiecte. Mai mult, autorul lasa impresia ca ar considera shot-ul o forma de a consuma alcool specifica noii generatii din Romania.

Desi nu este cunoscuta originea sa exacta, se spune ca shot-ul ar fi fost inventat in jurul secolului al XIX-lea, in Statele Unite. Simpatica este si originea denumirii sale – acei cowboy care nu aveau bani sa plateasca pentru un pahar care sa contina ce bauturi alcoolice doreau ofereau la schimb un glont – de aici si expresia „un shot”.

Care sunt cele mai populare shot-uri?

De cele mai multe ori, tariile sunt cele care se consuma sub forma de shot. Gustul lor intens te indeamna sa le combini cu alte ingrediente, menite sa aduca un plus de aroma momentului. Iata cateva combinatii pe care le poti prepara chiar la tine acasa!

• B-52 este numele unei combinatii stratificate de Kahlúa, Baileys si Grand Marnier, cu arome de cafea, ciocolata si portocale;

• Jager Bomb se obtine amestecand Jägermeister si energizant, servit in doua parti separate, care se combina in timpul consumului;

• Kamikaze este un shot racoritor si aromat cu vodka, lichior de portocale si suc de lamaie;

• Blowjob este o bautura dulce, cu vodka, lichior de cafea si frisca lichida, servita intr-un pahar mic, care se bea fara maini;

• Red Headed Slut reprezinta o combinatie delicioasa de vodka, lichior de pepene rosu si Jägermeister, cu un gust dulce si usor picant;

• Bazooka Joe este un shot colorat si aromat, cu vodka si lichior de banana, care aduce aminte de guma de mestecat.

Gasesti toate aceste bauturi alcoolice, si multe altele, in cadrul magazinului online BeiCeVrei. Aici ai parte de numeroase avantaje, precum livrare rapida oriunde in tara, preturi ideale si multe altele!

bauturi alcoolice

Cum se prepara shot-urile?

Servirea unor bauturi alcoolice sub forma de shot presupune utilizarea unor pahare mici, cu o capacitate de 20-25 de mililitri. In Statele Unite ale Americii, un pahar de bautura nu mai este considerat shot daca depaseste 60 de mililitri.

In cazul in care alegi aceasta modalitate de consum, produsul se bea dintr-o singura inghititura. Uneori, paharele sunt insotite de alte ingrediente, precum sare, felii de lamaie sau lime. Exista si shot-uri extravagante, servite cu o flacara, cu un greier sau gandacei, cu flori s.a.m.d.

Ultimul pas, la fel de important ca celelalte mentionate aici, este sa dai noroc cu prietenii tai in timp ce va priviti in ochi. Beti responsabil si bucurati-va de momentele placute aduse de savoarea produselor preferate!

 

Related Posts