piatra sparta

Proiecte din jurul casei pentru care poti avea nevoie de piatra sparta

Pietrisul este un element natural cu caracter de versatilitate, atat de mult incat poate fi reinventat ca element decorativ pentru a personaliza un spatiu exterior si, de ce nu, si un spatiu interior. In ciuda simplitatii sale, acesta poate fi adaptat in functie de stil si gust, de la combinarea cromatica a doua sau mai multe culori pana la crearea unor efecte minimaliste si moderne pentru interiorul casei. Asa ca da frau liber creativitatii pentru a da pietrisului o noua utilizare intr-un mod distractiv si alternativ, cu avantajul de a fi durabil si economic. Pietrisul este unul dintre acele materiale de constructii interesante, pe care le poti folosi in numeroase moduri in jurul casei, atat pentru decor si sporirea utilitatii spatiului, cat si in compozitia altor materiale de constructii sau pentru a obtine alte materiale de constructii.

Pietris si arta

Recrearea unui mediu minimalist capabil sa puna in valoare elementele artistice valoroase dintr-o gradina necesita utilizarea unor materiale naturale capabile sa se integreze in spatiul exterior, iar in acest caz pietrisul isi indeplineste perfect rolul. Desi nu este protagonistul absolut aici, joaca un rol important: este baza lucrarilor de pavaj, aleasa intr-o culoare predominant bej, care se imbina bine cu verdele din jur. Pentru a crea un efect peisagistic care sa se integreze in spatiu, au fost introduse platforme rotunde mari de ciment care nu numai ca creeaza o cale de acces catre o zona de relaxare placuta, ci si pun in valoare pietrisul in sine. Cu refuz de ciur poti crea o mare varietate de elemente decorative in jurul casei, de la simplele alei care serpuiesc printre copaci in gradina si pana la umplerea ghivecelor pentru a mentine apa mai bine inauntru.

Contrastul culorilor

Tonurile neutre ale pietrisului se potrivesc bine cu cele intunecate, rezultand un rezultat final placut ochiului. In plus, verdele plantelor adauga o nota de culoare si face ca fiecare nuanta sa iasa in evidenta. Asadar, ai libertatea de a indrazni, de a incerca, de a amesteca pentru a obtine rezultatul care raspunde cel mai bine stilului pe care doresti sa-l obtii.

Fantana cu pietris

O idee alternativa la fantanile clasice este, cu siguranta, crearea unei fantani de pamant cu pietris ca baza. Fiind un element de scurgere, nu creeaza niciun fel de problema, iar prin perimetrul sau nu risti ca apa sa se scurga in gradina. Este o solutie destul de putin costisitoare si cu siguranta nu trece neobservata.

Decoratii geometrice

Pentru a pune in valoare marginea unei gradini, aceasta este o solutie interesanta: poti recrea un motiv meandrat si il poti umple cu pietris, iar pe partea laterala utilizarea plantelor are dublul scop de a umple spatiul, dar si de a crea un contrast cromatic cu griul.

In doze mici

Pietrisul poate fi alternativa la piatra ca alternativa la rosturile clasice de pavaj in aer liber. Este usor sa creezi o armonie cu nuanta pe care o preferi, deoarece exista atat de multe culori. De asemenea, creeaza o legatura cu zona focala, unde este folosita intr-un mod diferit, devenind ingredientul principal al pavajului. Un efect vizual fara indoiala placut.

Esential si pitoresc

Pietrisul poate fi, de asemenea, materialul potrivit pentru a crea un spatiu interior original, care altfel ar ramane anonim. In acest caz, se prefera o dimensiune mica, discreta si eleganta, gresia creeaza curbe care sunt perfectionate de pietris, capabil sa evidentieze contrastul cu ceramica. Alegerea culorii contrasteaza cu celelalte elemente – o combinatie minimalista si eleganta.

Related Posts