Inserarea unui implant dentar, decizia pentru care iti vei multumi chiar si multi ani mai tarziu!

„Ai grija de corpul tau. Este singurul loc unde vei trai tot timpul!“. Acest citat ii apartine scriitorului american Jim Rohn si exprima un mare adevar: ingrijirea corecta a corpului are un impact decisiv asupra modului in care te vei simti pe durata intregii vieti.

Daca esti sanatos, poti sa te bucuri de timpul petrecut impreuna cu cei dragi si sa realizezi performantele dorite la lucru. Ai ocazia sa calatoresti oriunde doresti si sa iti oferi experientele la care ai visat mereu.

Cand vine vorba despre sanatatea cavitatii bucale, medicina stomatologica a descoperit deja tratamentul ideal pentru toti pacientii care se confrunta cu problema unui dinte lipsa. Este vorba despre inserarea unui implant dentar, tehnica folosita si la clinica stomatologica Dental Premier. Iata care sunt principalele avantaje pe care le aduce!

Impactul asupra starii de sanatate

Un implant dentar este un surub realizat din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. El are capacitatea de a suporta o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural. Solutia poate fi utilizata cu succes pentru toti pacientii de varsta adulta, de la cei care abia au atins majoratul pana la persoanele care au depasit 80 ori chiar 90 de ani.

Montarea suruburilor indeparteaza o serie de pericole majore pentru starea de sanatate a organismului. Intr-adevar, daca ramai mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala, tesutul osos inceteaza sa mai fie stimulat normal, din cauza faptului ca presiunea din timpul mestecarii alimentelor este redistribuita spre ceilalti dinti. Se ajunge, astfel, la atrofierea celulelor osoase, ceea ce va ingreuna o interventie medicala amanata prea mult timp.

Exista, de asemenea, riscul retractiei gingivale. Se ajunge la dezvelirea unei parti a dintilor invecinati, care dau impresia ca ar avea o forma nefireasca, alungita. Uneori, dintii invecinati incep sa migreze, adica sa se deplaseze usor, dintr-o tendinta naturala de a acoperi spatiul ramas gol.

Toate aceste probleme dispar atunci cand se opteaza pentru inserarea unui implant dentar. In plus, tratamentul contribuie si la reducerea semnificativa a riscului de aparitie a cariilor dentare sau a bolii parodontale.

In plus, digestia este imbunatatita considerabil datorita faptului ca procesul de muscare si mestecare a alimentelor se desfasoara din nou corect. Acest fapt are consecinte benefice multiple inclusiv la nivelul organelor interne.

implant dentar

Avantajele de natura estetica

Nu numai sanatatea organismului are de castigat de pe urma inserarii unui implant dentar. Exista si importante beneficii estetice. Concret, lucrarea sustinuta de suruburi arata exact la fel ca dintii invecinati, astfel incat nimeni nu este capabil sa faca vreo diferenta.

Prin urmare, cu un implant dentar dispare teama de a produce o impresie dezagreabila atunci cand vorbesti sau zambesti in public, ceea ce duce la cresterea increderii in sine si imbunatatirea vietii sociale.

Pacientii sunt recunoscatori si pentru recapatarea posibilitatii de a se bucura din nou de mancarurile preferate, indiferent de temperatura sau de consistenta acestora. La fel ca inainte de aparitia problemelor dentare, pot sa savureze chiar si preparate fierbinti, foarte reci sau crocante.

Toate aceste avantaje aduse de un implant dentar se manifesta pe termen lung si foarte lung, pe parcursul mai multor decenii sau pentru intreaga viata. Alege solutia care va reprezenta o sursa permanenta de satisfactie!

 

 

Related Posts