SchoellerAllibert, o companie magica de ambalaje

Ambalajul valoreaza la fel de mult ca produsul, din moment ce datorita acestuia cumparatorii pot avea in supermarketuri lapte proaspat in bidoane de plastic, sticle de bere in navete din plastic, rosii, vinete, castraveti, piersici si caise in ladite din plastic pentru legume-fructe, oua in cofragul din carton, fiindca daca ar fi expuse in alt mod s-ar sparge.

De mult timp,producatorii de ambalaje pun la punct ambalajele inteligente care sunt de folos atat consumatorilor, cat si furnizorilor de produse. De vreo cativa ani, un salam aparut pe piata a fost ambalat intr-o folie dotata cu senzori, iar in momentul in care alimentul nu era pastrat la temperatura optima, ambalajul semnaliza consumatorului acest lucru, iar imbolnavirile erau evitate.

SchoellerAllibert este si ea o companie magica pentru ca a pus la punct ambalajele din plastic inteligente. Despre ele se va mai scrie mult, fiindca pare de domeniul S.F. ca o lada din plastic prevazuta cu senzori sa ii semnaleze proprietarului: locul unde se afla, daca este in miscare sau stationeaza si daca produsul din ea se afla in siguranta, adica la o temperatura care sa nu ii altereze calitatile.

Dar compania exceleaza in multe privinte si toti cei care au colaborat cu reprezentantii ei nu stiu cu ce sa inceapa. Longevitatea pe piata internationala a ambalajelor a fost obtinuta prin munca, promptitudine, onestitate si deschiderea catre nou si catre dorintele clientilor. Asa a ajuns compania la 60 de ani de activitate neintrerupta, ani in care a acumulat clienti noi, pastrandu-i si fidelizandu-i prin oferte pe cei vechi. Nu exista antreprenor din Romania si din alte 50 de state europene care sa nu solicite ambalaje acestei companii.

Facute din plastic de calitate premium, ele sunt garantate 10 ani, se pot reutiliza si recicla. Compania utilizeaza materia prima provenita din reciclari in procesul de fabricatie al unor produse si aceasta este cea mai palpabila dovada ca Schoellerallibert este o companie care iubeste si pretuieste omenirea, de aceea este preocupata sa lase mediul curat in urma activitatii sale.

Vazand ca exista agenti economici care au nevoie de ambalaje primavara pentru livrarea salatei in piete, compania de ambalaje din plastic s-a gandit ca este onest din partea ei sa le vanda, dar si sa le inchirieze.

Mergand mai departe cu empatia, reprezentantii companiei si-au imaginat ce fac cumparatorii cu ambalajele, daca au un spatiu mic in care sa le depoziteze cand sunt goale. Asa au aparut containerele si navetele  pliabile si stivuibile.

La inceput, ambalajele au fost realizate pentru marfuri solide, apoi producatorii si-au dat seama ca si producatorii de marfuri lichide au nevoie de ambalaje pentru a le transporta pe distante mari. De multe ori nu se ocupa fabrica si de ambalarea in recipiente mici a samponului sau a uleiului, ci aceasta operatiune poate fi facuta in alta parte, acolo unde este mana de lucru mai ieftina. La fel se procedeaza cu telefoanele mobile, cu automobilele. Este posibil ca toate componentele unor masini sa fie fabricate in Germania si asamblate intr-o alta tara. Transporturile pieselor se face cu ajutorul containerelor prevazute cu capac ca nimic sa nu se piarda.

Oua lichide de la ferma merg adesea catre restaurante sau catre cofetarii si patiserii datorita containerelor care se inchid  perfect si care dupa golire pot fi si spalate cu apa si detergent.

Containerele pot fi: mici, medii si uriase, iar cele uriase se muta dintr-un loc in altul gratie rotilelor sau sinelor care faciliteaza manipularea. Se monteaza un robinet ca lichidul sa fie scos mai usor din container, un perete este detasabil ca ambalajul respectiv sa poata fi spalat bine.

Compania are in acest moment peste 2000 de salariati si livreaza ambalaje pentru toate sectoarele de activitate, rezolvand si urgentele.

Posta spaniola a ales containerele din plastic ale acestui producator pentru expediarea corespondentei pe intreg teritoriul tarii si pentru serviciile de coletarie. Institutia a ales galbenul pentru personalizarea ambalajelor.

Decathlon depoziteaza marfurile mici si marfuri de mari dimeniuni in containere albastre si gri cumparate de pe site-ul acestui producator.

Fabrici de bere care doresc sa imbine ambalajul si publicitatea in acelasi produs solicita ambalaje personalizate la preturi accesibile.

Logistica lichidelor nu mai reprezinta o problema de la aparitia containerelor din plastic.

Industria farmaceutica, industria chimica, laboratoarele in care se fac experiente si in care se lucreaza cu produse periculoase, cumpara ambalaje produse de Schoellerallibert. Cine ofera ambalaje pentru produsele periculoase isi asuma o mare responsabilitate. In galetile de dimensiuni variate se pot pune atat alimente, cat si lavabil, lacuri si vopsele.

Pe site-ul acestei companii vizitatorul se va afla intr-un miraj al ambalajelor din plastic si va fi incantat, fiindca nevoia de ambalaje este presanta.

Cine a lucrat ca sezonier la o ferma stie ca in lipsa ambalajelor culesul stagneaza pentru ca fructele si legumele asezate jos pentru putin timp se deterioreaza. Uneori ele sunt atat de coapte, incat cand sunt asezate in gramada se transforma in zeama. Gramezile de mere, de prune sau de ardei vor fi luate la mana din nou, cand vor sosi ambalajele si se lucreaza inutil. Uneori fermierul decide sistarea recoltarii pana la sosirea ambalajelor.

Oricine are nevoie de ambalaje din plastic le are la indemana pe site-ul companiei prezentate mai sus, iar dupe ce finalizeaza comanda, acestea sunt livrate la adresa indicata. Cel mai frumos este cand clientii se pot implica si ei in procesul de productie, solicitand ambalaje care nu au fost fabricate pana atunci.

Dupa realizarea proiectului se fabrica doua-trei produse, apoi se testeaza si daca sunt de cea mai buna calitate si isi dovedesc utilitatea, se trece la productia industriala.

Related Posts