O intamplare cu final fericit

Gradul de importanta al unei intamplari difera in functie de implicare sau din unghiul din care este analizata ea. Un vecin curios se uita pe geam cand masina politiei a oprit la o anumita poarta de pe strada sa, dar nu traieste senzatiile celui pe care il cheama organele de ordine la ancheta.

In schimb, celui care se simte vinovat ii bate inima din momentul in care a auzit sirena masinii de politie intrand pe strada. Persoana care a comis o fapta ilegala are de suferit enorm. Ea regreta din momentul in care realizeaza ca a comis ireparabilul, pana cand se decide cat si cum anuma va plati pentru fapta sa. Anumite ilegalitati ar putea insa sa fie judecate mai bland, in functie de circumstantele in care s-a aflat persoana respectiva. Poate ca are pe cineva drag in familie grav bolnav, iar operatia de care are nevoie costa enorm si singura cale de a strange bani este sa plece ilegal sa lucreze in Israel. Pentru a-l ajuta pe cel drag, persoana in cauza isi asuma riscuri. In tara straina, ea poate fi prinsa si pedepsita aspru.

Se poate ca un sofer roman care conduce pe drumurile publice in Israel sa aiba nevoie de o anumita pastila pentru reducerea durerilor, iar la testul antidrog sa iasa pozitiv. Merita el sa piarda totul pentru o simpla neglijenta?

Cand politia ancheteaza, cei mai implicati sunt protagonistul si avocatul sau care il conduce in asa fel, incat sa iasa nevinovat din tirul de intrebari puse de oamenii legi. Omul anchetat care este lasat sa se descurce singur poate iesi traumatizat in urma acestei experiente, de aceea trebuie sa ceara rezolvare probleme penale Israel de catre avocat Samy Ilie.

Unui avocat specializat in divorturi sau in procese civile i-ar fi greu sa isi apere clientul si sa il consilize intr-o asemenea situatie, dar Samy Ilie poate fi considerat un specialist al cauzelor penale.

O simpla analiza a portofoliului demonstreaza din plin acest lucru. Dupa admiterea in Baroul Avocatilor din Israel si succesele rasunatoare in fata instantelor civile, penale si de drept financiar, maestrul a fost numit ca sef al procurorilor, primind sarcini foarte grele.

Asa a invatat sa coopereze admirabil cu procurorii, dar si cu politia, sa negocieze cu infractorii, pentru a le afla secretele, sa ia decizii importante, sa conduca anchete in care erau implicati criminali periculosi si infractori periculosi implicati in acte teroriste si sa decida incetarea urmaririi penale, cand se plecase de pe piste false.

Toate aceste deprinderi sunt folositoare acum cand Samy Ilie rezolva dosarele penale ale celor care ii solicita ajutorul dupa 33 de ani de munca. Acum lucreaza pe cont propriu pentru firma sa si mai ales pentru clientii sai, ale caror interese le apara.

Omul implicat in anchete va ramane marcat de eveniment toata viata in conditiile in care:

  1. Se afla intr-o tara straina, iar instrainarea este o povara prea greu de dus;
  2. Nu stie limba statului respectiv, dar nu se poate descurca nici intr-o limba de circulatie internationala;
  3. Se afla pentru prima data in aceasta situatie si este total lipsit de experienta:
  4. Ii lipseste aparatorul si nu se intereseaza sa angajeze unul.

Persoanele care gandesc preventiv solicita consultanta lui Samy Ilie de indata ce stiu ca au comis o infractiune si ca situatia lor se poate complica. Este bine ca maestrul sa stie si cand politia il va ridica pe cel in cauza, iar el va suna, Samy Ilie sa soseasca la locul anchetei si sa limpezeasca situatia.

Apararea unor state conduse cu maxima prudenta se pregateste din timpul pacii, chiar daca niciun nor amenintator nu a aparut la orizont.

Inainte de a comite o infractiune sau de a fi implicat in vreo ancheta/dosar penal, romanul prevazator intra pe site-ul Si-law.ro si se informeaza despre cel care poate sa il apere in Israel. Cu Samy Ilie poate vorbi el aceeasi limba si acest ilustru avocat il va invatat ce sa spuna, cand libertatea sa se va afla in pericol.

Un pact cu un avocat bun inseamna: asigurarea apararii in orice instanta, punerea la punct a raspunsurilor ce vor fi date in anchetele politienesti, obtinerea certificatului de buna purtare dupa ce fapta ilegala s-a prescris si obtinerea gratierii prezidentiale in urma unei scrisori documentate si convingatoare adresate presedintelui.

Samy Ilie stie ce este de facut in orice situatie, de aceea romanul care este reprezentat de el nu trece prin emotii mari. Este ca si cum calatorii merg intr-un autobuz condus de un sofer cu multa experienta sau calatoresc cu un avion condus de un pilot cu mii de zboruri finalizate cu succes.

Poate ca un roman a dat mita, sa ii fie mai bine acolo, departe de tara, poate ca a intrat ilegal in Israel si lucreaza ilegal pentru ca are o indatorire nobila de indeplinit.

Este posibil sa fi comis o fapta mai grava, dar asta nu inseamna ca el nu merita companiunea semenilor sai si ca nu poate apela la serviciile unui avocat, sa fie aparat de consecinte. Uneori fapte copilaresti care intra sub incidenta legii sunt comise pe fondul unor emotii, al stresului sau al nestiintei.

Indiferent de circumstante, ancheta politiei in prezenta avocatului decurge mai usor, iar romanii ar trebui sa se deprinda cu aceasta regula. In prezenta avocatului declaratia nu mai poate fi interpretabila si anchetatul hartuit sa declare lucruri pe care nu le-a comis.

Avandu-l pe Samy Ilie alaturi orice proces penal si ancheta a politiei vor avea un final fericit.

Related Posts