implant dentar

Nu te ingrijora: daca ai depasit 16 ani, nu este “prea devreme” pentru un implant dentar, in cazul in care ai nevoie!

Pierderea unui dinte reprezinta un moment dificil pentru oricine, mai ales daca acesta a cazut dintr-un loc vizibil. In procesul reabilitarii este important sa nu treaca prea mult timp de la extractia sau caderea dintelui pana la inlocuirea sa. Inserarea unui implant dentar ramane cea mai populara modalitate de tratament si refacere a danturii, iar daca ai peste 16 ani si se considera ca oasele fetei nu mai sunt in curs de dezvoltare, poti opta pentru aceasta solutie.

 

Ai peste 16 sau 18 ani? Atunci medicul iti poate propune interventia cu implanturi

 

Implanturile, disponibile si la clinica stomatologica www.dentalexcellence.ro, sunt o alternativa pentru puntile si protezele dentare. Acestea preiau functiile radacinii si sustin dintii artificiali. Sunt realizate din titan, 100% biocompatibile cu organismul uman, si sunt inserate in osul maxilar sau mandibula. Procedura de inserare este nedureroasa, fiind efectuata sub anestezie si are o rata de succes de peste 95%.

 

Orice pacient cu o stare de sanatate generala buna si cu un os de insertie puternic poate fi candidat pentru tratamentul cu implant dentar. In situatia in care structura osoasa este afectata, medicul specialist poate recomanda alte variante de tratament sau poate apela la operatii suplimentare de aditie osoasa si sinus lift. In acest fel, osul va putea sustine implantul fara probleme.

 

Adolescentii pot apela la aceasta solutie de inlocuire a dintilor cazuti in urma unor controale foarte amanuntite, prin care medicul va verifica stadiul de dezvoltare osoasa. Daca pacientul este prea tanar, implanturile nu sunt recomandate, deoarece structura osoasa a fetei este inca in continua crestere. In cadrul procedurii de inserare a implanturilor, densitatea osoasa joaca un rol cheie in succesul intregului tratament, de aceea pentru a putea interveni pe maxilarele juvenile, medicul trebuie sa se asigure ca acestea pot sustine fortele implicate.

 

In cazul pacientilor tineri, se asteapta intotdeauna incheierea perioadei de crestere pentru a putea interveni cu un implant dentar. Chiar daca se stie cat de mult conteaza aspectul estetic pentru acestia, aceasta procedura nu poate fi grabita, ignorand etapele naturale de dezvoltare a oaselor. Daca ai suferit un accident in urma caruia ai ramas fara unul sau mai multi dinti, poti apela la implanturi doar in urma unui consult care implica radiografii panoramice si chiar computer tomograf.

 

Consultatiile detaliate, o necesitate pentru succesul procedurii

 

Radiografia panoramica ofera o imagine de ansamblu asupra intregii guri si o prima informatie referitoare la osul care sustine dintii. Computerul tomograf dentar, in schimb, este standardul de diagnostic pentru tratamentul cu implant dentar, orice dispozitiv inserat intr-un os al carui volum nu se cunoaste fiind o manopera riscanta pentru care rezultatul nu este previzibil.

 

“Binele cu grija se face”, tocmai de aceea, elaborarea unui plan de tratament detaliat este esentiala. In timpul consultatiei, medicul iti va raspunde la toate intrebarile legate de tratament, de etapele pe care urmeaza sa le parcurgi, alternativele si costurile implicate. In plus, va mentine legatura cu tine atat inainte de tratament, cat si dupa acesta si va urmari indeaproape evolutia interventiei.

 

Dupa ce ai beneficiat de tratamentul cu implant dentar este necesar sa astepti o perioada de aproximativ 6 luni, pentru vindecarea si integrarea osoasa. Celulele vor adera la corpul implantului si vor forma un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa cheie pentru stabilitatea viitoare a implantului.

 

 

Related Posts