In general, oamenii tind sa asocieze preparatele calde, indiferent ca vorbim despre feluri principale, deserturi sau bauturi, cu lunile reci ale anului si vice-versa. Cu alte cuvinte, ei consuma supe, ciorbe sau ciocolata calda cu precadere iarna, in timp ce vara prefera salate, cocktail-uri si mai ales inghetata. Cu toate acestea, echipamente HoReCa precum masinile de gheata, despre care vom vorbi in continuare, isi dovedesc utilitatea inclusiv pe perioada sezonului rece, in special in baruri, locuri in care atmosfera se poate incinge, atat la propriu, cat si la figurat.
Un furnizor cu o experienta indelungata in domeniul ospitalitatii si cu adevarat profesionist, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, pune la dispozitia clientilor sai numeroase tipuri de echipamente HoReCa, printre care: de bucatarie calda (masini de gatit, plite, friteuze, tigai basculante etc.); cuptoare profesionale; utilaje frigorifice; de preparare; de spalare; de bar, pizzerie, brutarie, patiserie, fast-food etc. Masinile de gheata fac parte din randul echipamentelor frigorifice, alaturi de dulapuri, mese de lucru, lazi, vitrine si camere frigorifice.
In oferta furnizorului sus-mentionat, se regasesc numeroase masini de gheata cu o productivitate ridicata, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international. Acest lucru le garanteaza fiabilitatea, usurinta in utilizare si, mai ales, durata indelungata de viata, fara nevoia unor operatiuni repetate de mentenanta. Parcurgand articolul in continuare, veti afla cateva exemple de produse, din care il puteti alege pe cel potrivit pentru unitatea de alimentatie publica pe care o detineti ori administrati. Aceste echipamente HoReCa produc atat cuburi, cat si gheata granulata ori fulgi, functioneaza pe baza de apa sau aer si se dovedesc extrem de folositoare inclusiv in pescarii ori carmangerii.
Fara alte introduceri, iata cateva produse, alaturi de preturile lor si principalele specificatii tehnice:
Masina de gheata – pret 3.655 de lei
Sistem de racire cu aer / Productivitate: 22 kg in 24 h / Capacitate de stocare: 4 kg / Agent refrigerant R290 / Temperatura ambientala: +43 grade Celsius / Structura din inox, izolatie din poliuretan / Dimensiuni: 35,5×43,5×59 cm / Greutate: 27,5 kg;
Masina de gheata granulata – pret 10.135 de lei
Echipamente HoReCa tip frozen stone / Sistem de racire cu aer / Productivitate: 55 kg in 24 h / Capacitate de stocare: 10 kg / Agent refrigerant R290 / Consum de apa: 1 litru per kg / Temperatura ambientala: +43 grade Celsius / Dimensiuni: 45x62x73 cm / Greutate: 50 kg / kW electric: 0,41;
Masina de gheata – pret 21.155 de lei
Sistem de racire cu aer / Productivitate: 300 kg in 24 h / Agent refrigerant R290 / Consum de apa: 2,6 litri per kg / Temperatura ambientala: +43 grade Celsius / Dimensiuni: 125x58x84,8 cm / Greutate: 152 kg / kW electric: 2,6.
Toate aceste echipamente HoReCa vin insotite de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb, manopera), care poate fi extinsa, contra cost, la Performance Care – 390 de lei ori Premium Care – 700 de lei, cu beneficii suplimentare precum revizie anuala, training de utilizare sau interventie in 48-72 de ore.