Implanturile dentare, cel mai simplu mod de a rezolva probleme vechi cu tehnologie noua!

Oamenii se confrunta cu probleme dentare din cele mai vechi timpuri. Arheologii au descoperit incercari primitive de tratamente medicale in epoci istorice foarte indepartate. De exemplu, in urma cu aproape 5 000 de ani, in Mesopotamia, in locul unui dinte pierdut era asezata o pasta realizata dintr-un amestec de plante, printre care cea mai importanta era maselarita, cu potential vindecator, dar in acelasi timp otravitor.

Apoi, medicina s-a dezvoltat si au fost descoperite metode noi, precum proteza mobila, folosita pe scara larga in secolul trecut. Ea prezenta insa numeroase dezavantaje, dovedindu-se nu numai incomoda, ci si inestetica. Pacientii au devenit cu adevarat multumiti abia odata cu descoperirea unei solutii revolutionare: tratamentul cu implanturi dentare, cea mai avansata solutie existenta in prezent, disponibila si in clinica stomatologica Dental Premier.

De ce este recomandata inserarea unor implanturi dentare?

Implantul este un surub de mici dimensiuni realizat in proportie de 100% din materiale biocompatibile cu organismul uman, precum zirconiu, titan sau tantal. El inlocuieste cu succes radacina dintelui pierdut si sustine fara probleme o lucrare fixa definitiva, care arata si poate fi utilizata, in toate privintele, la fel ca un dinte natural.

Aceasta solutie le ofera pacientilor numeroase avantaje. In primul rand, elimina riscul aparitiei unor probleme de sanatate care nu ar putea fi evitate in cazul existentei unui spatiu gol in cavitatea bucala. De exemplu, este impiedicata tasarea oaselor maxilar si mandibular, se previne fenomenul nedorit de migratie dentara si scade considerabil riscul de aparitie a cariilor sau a bolii parodontale.

implanturi dentare

Digestia este la randul ei imbunatatita, datorita faptului ca primele sale etape, desfasurate in cavitatea bucala, au loc din nou in mod corespunzator. Prin urmare, functionarea organelor interne in conditii optime este restabilita. La imbunatatirea starii generale de sanatate contribuie si faptul ca pacientii care beneficiaza de implanturi dentare pot din nou sa se bucure de toate tipurile de alimente si retete, fara sa mai aiba motive de ingrijorare daca acestea sunt prea fierbinti sau reci, crocante sau lipicioase.

Toate aceste beneficii sunt asigurate pe termen lung si foarte lung. Tehnica si materialele folosite garanteaza rezultate pozitive resimtite pe durata mai multor decenii, uneori suruburile fiind utilizate cu succes chiar pentru intreaga viata. Iata un alt beneficiu major, in comparatie cu solutiile la care apelau medicii stomatologi in trecut, precum proteza dentara mobila!

Tipuri de implanturi dentare

Fiecare pacient este unic, iar medicina stomatologica actuala intelege deplin acest lucru. Prin urmare, sunt disponibile mai multe variante de tratament, in functie de problemele specifice cu care se confrunta fiecare persoana in parte.

In cele mai multe cazuri, este aleasa solutia inserarii surubului direct in os, daca acesta nu a fost afectat. In schimb, pentru pacientii cu resorbtie osoasa severa, sunt recomandate asa-numitele implanturi zigomatice, al caror varf se ancoreaza in osul pometelui, numit si os zigomatic. In schimb, cele subperiostale nu reprezinta un simplu surub, ci utilizeaza un schelet din titan 100% biocompatibil, realizat cu ajutorul tehnologiei laser. Astfel, osul este acoperit complet, iar pacientul are parte de un suport stabil si precis pentru lucrarea fixa.

Mergi la o clinica stomatologica de top, iar medicul de specialitate iti va spune de ce implanturi dentare ai nevoie! Apoi, te vei bucura de avantajele noii tehnologii pe termen lung si foarte lung!

 

 

 

Related Posts