Imbunătățiți-vă auzul în mod natural

Deteriorarea capacității noastre auditive începe la sfârșitul adolescenței. Studii recente efectuate în Australia arată că o treime dintre copiii din clasele primare suferă deja de pierderea auzului. În America de Nord, unul din șapte adulți are pierderi de auz și 12,5% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani care folosesc iPod-uri sau MP3-uri. Majoritatea oamenilor nu vor face nimic în acest sens. Primul motiv este reprezentat de bani. Aparatele auditive costă prea mult. Al doilea este faptul că sunt prea jenați sau prea vanitoși pentru a purta un aparat auditiv, le puteti gasi aici. Statisticile arată că doar 15% dintre persoanele care au nevoie de aparate auditive le primesc.

Zgomotul și poluarea din orașe au crescut cu 1/3 numai în ultimii 50 de ani.

Sunetul ambiental din orașele noastre a crescut cu o treime numai în ultimii 50 de ani. Studiul doctorului Shapiro de la UCLA arată cum particulele din poluarea aerului au crescut în aceeași măsură în aceeași perioadă de timp. Acesta este un asalt total asupra urechilor.

Dispozitivele de ascultare vă pot cauza pierderea auzului în doar zece minute.

Era altfel când eram tineri și bateriile pentru Walkman-ul Sony durau doar câteva ore. Astăzi, cu iPod-urile, Mp3-urile și căștile pentru urechi, putem asculta toată săptămâna mii de melodii la același volum ca un avion care decolează. Acest lucru va provoca leziuni permanente ale auzului sau pierderea auzului în funcție de vârstă.

“Odată ce auzul a dispărut, a dispărut!”… Nu este adevărat!

Vechiul adagiu “odată ce a dispărut, a dispărut” nu se mai aplică. Dacă acționați suficient de repede, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă repara și a vă readuce auzul la o stare mai naturală. Dacă nu acționați rapid, s-a dovedit că demența este un rezultat posibil. Nu sunt doar suplimentele pe care le putem recomanda pentru a vă ajuta, ci există și alte abordări și modalități care vă pot ajuta.

Psihologia, Bio-Feedback și EFT pentru urechile dumneavoastră sunt noi pe piață.

De exemplu, EFT (Tehnici de eliberare emoțională) și hipnoza s-au dovedit a fi avantajoase pentru a readuce oamenii la o stare mai bună a auzului. Formarea auditivă este, de asemenea, ținută la mare cinste. Asta înseamnă să vă reantrenați capacitatea de a “auzi” din nou. Și pentru unii, chiar funcționează. La urma urmei, învățăm să “acordăm” zgomotul afară. Acum trebuie să învățăm din nou cum să “acordăm” din nou.

Deoarece stresul este o cauză majoră a tensiunii arteriale ridicate și a dezechilibrului, Bio Feedback-ul și alte paradigme psihologice pot fi considerate acum instrumente viabile în arsenalul de instrumente. Și, nu în ultimul rând, reprezentând în special paradigma holistică de vindecare, este bunul și vechiul “exercițiu” de zi cu zi.

A face exerciții fizice regulate este cel mai bun prieten al tău.

Puteți lua toate vitaminele și mineralele pe care le doriți și acestea vor fi doar parțial eficiente. Oferiți-vă o bună rutină de exerciții fizice și valoarea acelor suplimente pentru care ați plătit foarte mult începe să vă plătească foarte mult în schimb.

Exersarea minții prin învățarea de lucruri noi este următorul cel mai bun prieten al tău.

Exersarea minții prin învățarea de lucruri noi vă menține memoria ascuțită. Menținerea legăturilor sociale este extrem de importantă, deoarece s-a demonstrat în mod clar că singurătatea exacerbează declinul sistemelor auditive și cognitive (de gândire).

După exercițiile fizice, sunteți ceea ce mâncați.

Alegerile alimentare au un impact uriaș asupra organismului dumneavoastră. Suntem ceea ce mâncăm, este o afirmație ofilită, dar factuală. Dacă utilizarea alimentelor atât pentru prevenirea riscurilor, cât și pentru încetinirea progresiei pierderii auzului sunt obiectivele dumneavoastră, următoarele remedii naturale vă vor ajuta să le recâștigați și să reduceți considerabil șansele de pierdere a auzului.

Zahărul va fi întotdeauna inamicul tău!

Mai întâi trebuie să privim imaginea de ansamblu și să vedem câteva dintre lucrurile care se întâmplă și care fac posibilă pierderea auzului. Primul și primul de pe listă este zahărul. Carbohidrații, mai exact. Un studiu recent de mare amploare a făcut o paralelă clară între zahăr și presbiacusie sau pierderea auzului legată de vârstă. La fel cum ateroscleroza sau întărirea arterelor este rezultatul unui număr prea mare de grăsimi saturate care afectează, de asemenea, pierderea auzului. Sodiul este un alt vinovat care a fost clar studiat și demonstrat că vă predispune la pierderea auzului.

 

Related Posts