Etapele inserarii unui implant dentar. Afla cum se desfasoara, pas cu pas, acest tratament revolutionar!

Inserarea unui implant dentar reprezinta tratamentul ideal pentru orice persoana adulta care a pierdut un dinte, indiferent de varsta. Procedura nu este dureroasa si nici riscanta, iar beneficiile majore sunt obtinute pe termen lung.

Pentru a nu mai avea niciun fel de indoieli sau temeri, este util ca pacientii sa cunoasca fiecare etapa prin care urmeaza sa treaca. Iata in ce consta tratamentul, din momentul primei vizite la clinica stomatologica si pana cand acesta ajunge la final!

Etapa consultatiei

Totul incepe, bineinteles, in momentul in care pacientul viziteaza pentru prima data o clinica de medicina dentara, asa cum este Dental Premier. Cu aceasta ocazie, medicul aduna cat mai multe informatii despre starea sa de sanatate, prin diferite metode: consultatia propriu-zisa, radiografii sau tomografii computerizate.

In cazul persoanelor suferinde de boli autoimune, diabet sau care se confrunta cu alte probleme ce pot reprezenta contraindicatii pentru tratament, este recomandata si efectuarea unor analize de laborator mai complexe. Acestea pot sa vizeze nu doar cavitatea bucala, ci si starea de sanatate a intregului organism.

Etapa chirurgicala

Aceasta etapa esentiala a tratamentului consta in inserarea propriu-zisa in osul maxilar sau mandibular a unor suruburi de mici dimensiuni, realizate din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil.

Procedura dureaza in jur de 30 de minute, interval de timp in care pacientul se afla sub efectul anesteziei. Datorita acestui fapt, el nu va resimti nici macar cea mai mica senzatie de durere, asa ca nu exista motive pentru care ar trebui sa ii fie teama.

Odata efectuata inserarea unui implant dentar, pacientul trebuie sa astepte intre 2 si 6 luni pentru ca implantul sa se sudeze in os. Acest proces prin care organismul accepta noul corp este cunoscut sub denumirea de osteointegrare.

Etapa protetica

Dupa ce suruburile inserate in etapa chirurgicala au fuzionat cu osul, se desfasoara ultima etapa a tratamentului: cea protetica. Ea debuteaza prin efectuarea unor mici incizii in dreptul implantului dentar si continua prin montarea unui conformator gingival. Ulterior, cu ajutorul unui bont de transfer, medicii iau amprenta pentru viitoarea lucrare ce urmeaza sa fie realizata intr-un laborator de tehnica dentara.

Etapa finala a tratamentului cu implant dentar consta in fixarea dintilor definitivi fie prin cimentare, fie prin insurubare. Lucrarea fixa definitiva urmeaza sa se comporte in toate privintele la fel ca dintii naturali.

Odata incheiata procedura, pacientii constata numeroasele modalitati in care le este imbunatatita calitatea vietii. Pe de o parte, este stopata producerea unor fenomene nedorite, precum migratia dentara sau tasarea oaselor maxilare si mandibulare, iar pe de alta parte, este redus riscul aparitiei cariilor sau a bolii parodontale.

Efecte pozitive majore se inregistreaza si in ceea ce priveste increderea in sine si reluarea vietii sociale. Pacientii nu se mai tem sa vorbeasca sau sa zambeasca in public, deoarece sunt din nou siguri ca nu vor lasa o impresie neplacuta. In plus, dictia le este imbunatatita.

Odata ce ai aflat fiecare etapa a tratamentului cu implant dentar, nu mai ai niciun motiv sa amani lucrurile! Prezinta-te cat mai rapid la o clinica stomatologica, pentru a avea parte de toate avantajele procedurii!

Related Posts