unghii cu gel stil fench

Ce inseamna manichiura french?

Manichiura French este unul dintre cele mai iconice si clasice stiluri de nail art, apreciat pentru simplitatea sa eleganta si aspectul sau atemporal. Cu origini ce dateaza inca din secolul al XVII-lea, aceasta tehnica ramane si in prezent una dintre cele mai populare alegeri pentru unghii, indiferent de ocazie sau stil personal.

Istoria manichiurii french

Manichiura French a fost initial creata in Franta in secolul al XVII-lea si a fost numita initial “manichiura albastra” sau “manichiura naturala”. Acest stil a capatat popularitate in anii ’70, cand stilistul de moda Jeff Pink a creat varianta moderna a acesteia pentru modelele de pe podiumurile de moda. Poti vedea aici mai multe modele de unghii stil french de la care să te inspiri.

Elementele cheie ale manichiurii french

 • Varfuri alb-perlate sau roz transparente: Caracteristica principala a manichiurii French este varful unghiilor, care este vopsit in alb-perlat sau roz transparent pentru a crea un aspect natural si rafinat.
 • Liniile drepte si curate: Linia de separatie dintre varful alb si restul unghiei trebuie sa fie clara si definita, adaugand un aspect ordonat si bine ingrijit manichiurii.
 • Baza naturala sau transparenta: Manichiura French este adesea completata cu o baza naturala sau transparenta pentru a accentua aspectul curat si simplu al unghiilor. Alege oje semipermanente de calitate pe care sa le aplici peste baza.

Variante moderne ale manichiurii french

Desi manichiura French clasica este inca foarte populara, au aparut de-a lungul timpului si alte variante moderne ale acesteia, care adauga o nota de originalitate si creativitate:

 • Manichiura reverse french: Aceasta varianta inversata prezinta varfuri colorate sau decorative in locul varfurilor albe sau roz transparente traditionale.
 • Manichiura french cu texturi sau decoruri: Unele persoane aleg sa adauge texturi sau decoruri in zona varfurilor unghiilor pentru a conferi manichiurii un aspect mai complex si mai detaliat.

Manichiura french in ziua de azi

Manichiura French ramane o alegere populara pentru multe femei din intreaga lume, datorita elegantei sale simple si a versatilitatii sale. De la evenimente formale la zile obisnuite de lucru sau intalniri cu prietenii, aceasta tehnica clasica de nail art este intotdeauna o optiune potrivita pentru orice ocazie.

Iată câteva culori populare pentru manichiura french:

 • Alb opac: Albul opac este clasic și elegant, oferind un aspect curat și proaspăt.
 • Roz pastel: O nuanță delicată de roz pastel este perfectă pentru unghii french, adăugând o notă subtilă de feminitate.
 • Bej nude: Bejul nude este o alegere versatilă și elegantă, potrivită pentru orice ocazie.
 • Gri deschis: O alternativă modernă la alb, griul deschis adaugă un aspect rafinat și sofisticat manichiurii french.
 • Auriu sau argintiu: Adăugarea unor dungi subțiri de auriu sau argintiu poate aduce un element strălucitor și glamuros la manichiura french.
 • Roz prăfuit: Un roz prăfuit subtil poate oferi o abordare delicată și sofisticată a manichiurii french.
 • Bleu pastel: Pentru un aspect mai îndrăzneț, poți opta pentru un bleu pastel, care adaugă o notă de prospețime și vitalitate.
 • Negru: O manichiură french cu vârfuri negre poate fi o alegere dramatică și îndrăzneață, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga o notă de contrast.

Manichiura French este un simbol al elegantei si al stilului clasic in lumea nail art-ului. Cu varfuri alb-perlate sau roz transparente si linii drepte si curate, aceasta tehnica simpla, dar sofisticata, ramane una dintre cele mai iubite si apreciate in materie de manichiura. Indiferent de tendintele actuale in nail art, manichiura French continua sa straluceasca ca un etalon al elegantei atemporale si a frumusetii rafinate.

Related Posts