Asistenta medicala permanenta pentru seniori

Este de ajuns o discutie la locul de munca despre bunici si parinti pentru a avea o imagine de ansamblu cu multitudinea si gravitatea problemelor care apar la batranete. Organismul seniorului a acumulat: abuzuri de orice fel, grasimi, frustrari si boli si la aceasta varsta se resimte si se revolta, in contextul in care puterile scad.

Uitarea se instaleaza si ea si poate face ravagii, daca batranul locuieste singur intr-un apartament si se incapataneaza sa isi faca de mancare la aragaz sau sa iasa la cumparaturi dupa o ploaie inghetata. El poate uita mancarea pe aragaz pana se arde cratita si se aprinde totul in jur. La baie, uita apa deschisa, iar cand iese sa isi ia ceea ce are nevoie, cade pe gheata si se raneste grav.

Batranul este acel „copil” cu exces de personalitate, fiindca stie ca a fost cadva in putere si acum nu concepe ca nu mai poate!

Ce este de facut ca el sa fie in siguranta? La copii nu doreste sa stea sub nicio forma, avand impresia ca deranjeaza, in plus, 7-8 ore ar sta tot singur in casa si ar fi supus riscurilor, fiindca nu poate fi supravegheat permanent.

Exista insa locuri la azil de batrani Senior Center si acolo se ofera asistenta medicala permanenta pentru seniori. Asertivo este caminul bunicilor si parintilor romani pentru ca aici ei sunt tratati ca in familie si sunt ingrijiti cu multa dragoste. Personalul este empatic, iar azilul a fost gandit ca fiind o casa a tuturor batranilor sanatosi si mai putin sanatosi, casa in care ei stau cuminti, iar gazdele au grija sa nu le lipseasca nimic.

In acest azil totul straluceste de curatenie. In camere miroase a flori vara si toamna si a portocale si o scortisoara iarna. In curtea azilului sunt banci si pomi, iar oaspetii se pot plimba in voie, sa se bucure de tot ce ii inconjoara. Si daca vin din lumea satelor, au si aici un colt de gradina si unul de padure si pot auzi pasarile cantand.

Biblioteca le sta la dispozitie, fiind plina cu carti clasice si cu literatura contemporana. Exista sala de lectura si sala de socializare. In prima bunicii citesc si se cultiva, in a doua pot sta de vorba si se pot juca diferite jocuri.

Mesele sunt asigurate. De trei ori pe zi li se serveste hrana calda si sanatoasa, pregatita in conditii de maxima igiena si servita in aceleasi conditii.

Curatenia din camere este mentinuta tot timpul, dar cel mai bun lucru consta in supravegherea permanenta de care se bucura bunicii. Ei sunt monitorizati tot timpul video, dar si de catre personalul atent si in cazul in care apar cele mai mici semne de imbolnavire, se actioneaza.

Exista multi medici care fac de serviciu in fiecare camin de batrani, asistente medicale, iar daca este o urgenta, bunicul va fi transportat cu salvarea privata la cel mai apropiat spital. Aici, personalul s-a gandit la toate aspectele posibile si a gasit cele mai eficiente solutii. De pilda, exista sala de gimnastica medicala in care bunicii pot face recuperare sub observatia atenta a unui medic.

Supravegherea permanenta, ajutorul calificat in cazul celor imobilizati sau cu boli neurologice grave recomanda acest camin. Conditiile din acest loc se ridica la nivelul celor dintr-un hotel de trei stele. Apartinatorii care s-ar angaja sa aiba grija de bunicul care are diabet si caruia i s-a amputat un picior, ar trebui sa invete multe lucruri din mers, dar i-ar lipsi multe dispozitive menite sa ii usureze munca. La azil exista paturi speciale pentru ingrijirea bolnavilor imobili, in timp ce la domiciliu, putini romani si-ar permite sa cumpere un asemenea pat. Ideea este ca, chinuindu-se sa ridice un bolnav imobilizat la pat, apartinatorul sfarseste prin a se imbolnavi el insusi, fiindca nu are pregatirea necesara sa manipuleze bolnavul cu usurinta si sa il si incurajeze, schimbandui starea de spirit in una excelenta. In plus, la azil lucreaza zeci de persoane si au sarcini precise, in timp ce in familie, apartinatorul se ocupa de tot si in final va fi epuizat de efort.

Caminul de batrani este alegerea optima pentru un batran deoarece:

-are cu cine socializa si nu se mai simte singur. Este importanta socializarea cu persoane de aceeasi varsta, fiindca ofera un sentiment de implinire totala.

-menajul este asigurat. Bunicul nu mai are nimic de facut decat sa se bucure de ceea ce i se ofera si de viata.

-asistenta medicala si monitorizarea sunt asugurate tot timpul. Un apartinator mai simte nevoia sa isi ia liber de la nobila sa misiune, dar aici personalul se inlocuieste si nimeni nu oboseste.

-dotarile sunt superioare.

-bunicul este respectat de intreg personalul. Profesionistii sunt exemplar instruiti sa ii trateze cu maxima intelegere si pe bunicii cu probleme.

Exemplele pot continua, dar persoanele aflate in aceste camine pot spune cel mai bine cat de buna este viata la azil, cand bunicii nu mai au griji, nu mai muncesc si nu se mai supara de nimic. Mesele sunt completate de o gustare consistenta si ea. Totul este facut ca la carte, de aceea viata lor se prelungeste la acest camin.

Serviciile solicitate de catre apartinatori pentru bunicii si parintii lor pot fi personalizate in functie de dorinte. Exista camerecu un pat, in care bunicul sta fara sa fie deranjat de o alta prezenta. Alegerea unei camere se fece dupa felul de a fi al buniciului respectiv. Exista persoane in varsta care se tem sa stea singure si altele care isi doresc neaparat un coleg de camera.

Related Posts