Turta dulce cu visine

Aroma de turta dulce abia scoasa din cuptor va va nauci de placere. Daca mai pui la socoteala faptul ca reteta de mai jos nu foloseste gluten si zahar, veti fi cu atat mai incantati, fara vreun sentiment de vinovatie.

Ingrediente turta dulce cu visine

  • 200 g unt topit (sau ulei de cocos)
  • 5 oua (de tara sau bio)
  • 250 g curmale fara samburi
  • 100 ml lapte (bio, de capra, vaca sau de cocos)
  • 1 cana faina de orez integral (bio)
  • 3/4 cana faina de hrisca integrala (bio)
  • 1 banana mare pasata
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • o jumatate de lingurita pudra de scortisoara
  • o jumatate de lingurita pudra de ghimbir
  • un praf de sare
  • 2 pumni de visine curatate de samburi (proaspete sau congelate) sau alte fructe de sezon (puse putin la scurs in prealabil)

Se paseaza cu blenderul laptele, crumalele si apoi se adauga banana, uleiul sau untul si ouale.

Faina de orez si faina de hrisca se amesteca impreuna cu restul de ingrediente uscate.
Se toarna cate putin in amestecul ud, pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu ulei de cocos sau unt, se adauga visinele sau fructele dorite si se coace la foc mediu 30 – 45 de minute.

Reteta si poza trimise de Ana Maria Morteci.

Articole similare:

One comment

Leave a Reply