Magiunul de prune este o conserva populara in Romania. Fiind fara zahar poate fi oferit si copiilor pe timpul iernii direct ca desert sau in alte retete.

Ingrediente magiun de prune cu nuca, fara zahar

  • 2kg prune
  • miez de nuca

Se scot samburii prunelor. Se pot taia in bucati mai mici sau lasa in jumatati.

Se pun prunele intr-o oala emailata si se adauga putina apa, cat sa nu se lipeasca (cam pana la jumatatea volumului de prune).

Se fierb la foc mic cateva ore (aproximativ 3 ore) si se adauga apa daca mai este nevoie.

Se pune gemul fierbinte in borcane si se adauga miez de nuca.

Se pun capacele, iar borcanele pot fi intoarse cu fundul in sus si lasate la racit/ sau inainte de a pune capacele pot fi puse la cuptor 10 minute pentru a prinde o crusta deasupra si apoi pot fi puse capacele si lasate la racit.

Be Sociable, Share!

Articole similare:

Comentarii (4)

  1. De la ce varsta il pot oferi copilului daca nu pun nuca?

  1. Si cat timp pot fi pastrate borcanele astfel?

    1. toata iarna si chiar mai mult de atat. dupa desfacere insa, e bine sa fie bagate la frigider si consumat continutul rapid.


Adauga comentariul tau