facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Toata lumea stie sa faca tot soiul de chiftele.  Am invatat mai nou sa le facem la cuptor ca sa evitam prajeli si arsuri. Chiftelele de mai jos nu au vreo reteta neimaintalnita. Sunt tot chiftele facute la cuptor.  Singura problema cu chiftelutele coapte era faptul ca tot sucul si oul se scurgeau din chiftea, iar ele ramaneau mici si cam uscate, desi gustoase si asa. Mama a venit cu o idee nemaipomenita ca sa previna asta, asa ca iata chiftele moi la cuptor:

Ingrediente chiftele de curcan la cuptor

  • 500g de carne de curcan (nu neaparat pieptul)
  • 1 – 2 oua de tara sau bio (in functie de cat de mari sunt ouale si de cat de zemoasa este carnea)
  • 1 ceapa rosie
  • 3 – 4 catei de usturoi
  • verdeata – marar, patrunjel
  • sare
  • piper

Tocati carnea, ceapa, usturoiul si verdeata cu masina de tocat. Adaugati apoi sare si piper.

Fierbeti apa intr-un vas, opriti focul si scufundati chiftelele in apa cateva momente.

Luati-le din apa si puneti-le in tava de cuptor unsa cu putin unt. Coaceti chiftelele la foc mic fara a le rumeni prea tare.

Poza este facuta cu telefonul pachetelului meu de la birou asa ca ii veti ierta calitatea. :)

Be Sociable, Share!

Articole similare:

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Comentarii (14)

  1. ce bine arata!
    sigur o sa fac si eu.

  1. Elena Cernopolc

    A doua oara a fost see you noroc. Sunt absolut delicioase.
    Pitica a papat si portia noastra see you sare si piper deja este epuizata!

  1. Elena Cernopolc

    Eu nu am reusit sa le fac rotunde in mana, era prea moale coca… am pus prea mult ou?
    Am pus direct see you lingura in apa si nu sunt rotunde :(
    Acum sunt la cuptor…

    1. Luana Herta

      fix asta am gatit eu azi…. ce intimplare… am pus 1/2 carne tocata de curcan, 1 ou, 1 morcov ras, 2 catei de usturoi rasi si ei, verdeata din plin si putina sare (fara ceapa)… bilutele le-am facut cu miinile ude, impreuna cu ilinca… pe foaie de copt in tava si la cuptor… au iesit grozave!

    1. Elena Cernopolc

      Da si la mine grozave la gust, dar nu rotunde… cred ca am gresit ca nu aveam mainile ude. Mai incercam :)

  1. Raluca Ungureanu

    am facut alataieri si au fost un mare succes. multumim mult

    1. ce bine arată! îi fac și eu piticului :D

    1. wow ce bine arata si suna tare bine ca nu sunt prajite. pup

    1. Delia Grigoroiu

      Bai lipsesc ouale din compozitie:) unde le pun? Inainte de fierbere sau dupa?

    1. Raluca Ungureanu

      Delia Grigoroiu eu am maestecat toul inainte le-am format ca si chiftele si pe o spumiera le scufundam in apa cate vreo 10, 15 secunde. de pe spumiera apoi direct in tava pentru cop. eu dupa primele doua chiftele bagate in apa, am pus iar cratita pe focul dat incet de tot, cat sa nu fiarba. au iesit super bune.

  1. Raluca Dumitrescu

    Ce bine arata, o sa le fac maine la pranz piticilor :) . Multumim, Andreea !

  1. Multumim mult pentru idee, voi incerca si asa see you siguranta!


Adauga comentariul tau