Biscuiti turta dulce, fara gluten si fara zahar

Ingrediente biscuiti turta dulce fara gluten, fara zahar:

  • 250g – 300g faina de hrisca bio
  • 4 oua de tara sau bio
  • 20-25 de curmale
  • 2 linguri deulei de cocos bio sau unt bio / ghee
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 2 lingurite de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de turmeric
  • merisoare uscate sau stafide pentru ornat

Amestecati ouale cu uleiul/untul si curmalele si pasati cu blenderul.

Adaugati apoi restul ingredientelor si framantati coca.

Ungeti tava cu putin ulei de cocos si asezati biscuitii in tava.

Coaceti biscuitii la foc mic – minim la cuptorul pe gaz si 100C la cel electric , fara a lasa biscuitii sa devina aramii.

 

Articole similare:

2 comments

  1. IoanaLazar says:

    Eu am tot facut biscuiti in casa ( de cele mai multe ori fara gluten) insa imi doresc de acum sa mai si cumpar. Nu-i dau de mai mult de doua ori pe saptamana insa cred ca sunt o gustare ( ocazionala) buna pentru ei. Voi pana la varsta ati continuat dieta fara gluten? Multumesc!

    • Bebster says:

      Ioana, eu nici acum nu ii cumpar biscuiti din comert. Sunt marci fara gluten, dar au zahar de obicei sau alte porcarii adaugate. A gustat de cateva ori si paine si paste cu gluten si chiar biscuiti, dar nu ii cumpar si nu fac parte din alimentatia noastra. Noi incercam sa limitam / evitam glutenul pentru noi, nu doar pentru el. E important sa manance ca restul familiei, iar familia sa manance sanatos.

Leave a Reply